Quantcast

Andorra comença a tractar l'orgànica a l'Alt Urgell

Andorra ha començat aquest dimarts la recollida de la matèria orgànica generada pels vuit grans centres comercials obligats a separar aquests residus i dels productors d'hotels i restaurants que s'hi han afegit. La gestió d'aquesta matèria la realitza una empresa, que l'exporta a l'Alt Urgell, per tal que es tracti a la planta de compostatge de Benavarre, propietat de la Mancomunitat de l'Urgellet. Un cop exportada la matèria a la planta de compostatge, es convertirà el residu en un compost que serà recuperat al país per utilitzar-lo en jardins.

L'objectiu del Govern d'Andorra és baixar 4.000 quilos diaris de matèria orgànica, però en aquest primer dia només s'han aconseguit recollir 180 kilos, ja que encara hi ha grans productors que no fan la tria. Sigui com sigui, des de la Mancomunitat han deixat clar que la planta de Benavarre té capacitat suficient per tractar el què generi el Principat.

Aquest acord és paral·lel al que van subscriure fa unes mesos els govens espanyol i andorrà per tal d'exportar els residus de Cerdanya per ser cremats al Principat. Tot i que està previst que en un futur també es pugui pujar brossa de l'Urgellet, el projecte encara no està definit.

Parlen al vídeo: RICARD MATEU, PRESIDENT MANCOMUNITAT URGELLET