Quantcast

Inauguren a Prullans el primer centre de trail

La comarca ja disposa d'un centre de Trail running, és a dir, un espai senyalitzat al medi natural on tothom que ho vulgui hi pot anar a córrer, caminar o en bicicleta i rebre, si vol, assessorament. La iniciativa ha nascut fruit d'un conveni de col·laboració entre l'ajuntament de Prullans i l'empresa d'activitats Discover Pyrinees, els quals han adequat i senyalitzat els recorreguts amb l'objectiu principal d'oferir un lloc per entrenar obert a tothom.

Es tracta de sis itineraris de diferents dificultats diferenciats per colors com es fa a les estacions d'esquí. El circuit amb menys dificultat és de set quilòmetres i uns 200 metres de desnivell positiu i el de més dificultat és de 20 quilòmetres i uns 1000 metres de desnivell positiu. A més, també s'ofereix als usuaris la possibilitat de controlar l'evolució, ja que hi haurà un sistema de cronometratge amb la descàrrega prèvia d'una App.

A més d'aquests sis primers recorreguts, el centre ja preveu senyalitzar-ne dos més l'any que ve i en un futur arribar també als municipis veïns.

El Centre Trail Cerdanya, que s'ha inaugurat aquest dissabte, compta amb el suport del Patronat de Turisme Costa Brava Pirineus. Per acompanyar la inauguració, s'ha organitzat la primera cursa La Bastida Trail de 15 km, on hi han participat una setantena de corredors, i curses infantils amb una seixantena de nens i nens a partir de 4 anys, la majoria membres del Club Esportiu Cerdanya Pirineus. També ha tingut lloc un dinar popular i una taula rodona sobre els entraments i l'alimentació dels esportistes.

Parlen al vídeo: XAVI GUIU, DIRECTOR DISCOVER PYRENEES