Quantcast

El Govern constata l'absència d'incidents a la Generalitat en el primer dia laborable amb el 155

La Delegació del Govern a Catalunya ha assegurat aquest dilluns al matí que el primer dia laborable d'aplicació de l'article 155 s'està desenvolupant a la Generalitat sense incidents i sense que tampoc consti cap tipus d'aldarull en el conjunt de la comunitat autònoma.

Fonts de la Delegació van explicar a Servimedia que no hi ha notícia de problemes en les dependències de l'Administració catalana un cop que el Govern espanyol ha començat a assumir el control de les conselleries fins a les eleccions autonòmiques del proper 21 de desembre.

Pel que fa a l'eventual resistència dels membres de l'Executiu de Carles Puigdemont a acatar el seu cessament, les fonts consultades van explicar que els Mossos d'Esquadra tenen ordre d'informar a la Fiscalia si aquests exalts càrrecs insisteixen mantenir-se en els seus llocs.

Referent a això, públicament només consta que l'exconseller de Territori Josep Rull ha acudit al que era el seu despatx oficial, segons una f oto difosa per ell mateix. En un missatge a Twitter, Rull inclou, al costat de la imatge, la següent frase: "Al despatx, exercint les responsabilitats que ens ha encomanat el poble de Catalunya".

En aquest sentit, des del Govern s'ha traslladat aquest cap de setmana que els exconsellers i excàrrecs públics destituïts per l'article 155 de la Constitució podrien ser acusats d'usurpació de funcions si insisteixen a mantenir-se en el seu lloc malgrat el aprovat pel Senat el divendres.

< p> FUNCIONARIS

la Central Sindical Independent i de Funcionaris (CSIF) va destacar aquest dilluns que la primera jornada laboral després de l'aplicació de l'article 155 de la Constitució Espanyola es desenvolupa "amb normalitat "en l'Administració catalana.

en un comunicat, el sindicat ha destacat que el dia ha començat" amb normalitat "a l'Administració catalana, a l'espera de conèixer nous detalls de les mesures de l'article 155.

CSIF va mostrar el seu rebuig a la declaraci ó unilateral d'independència aprovada pel Parlament de Catalunya i l'actuació "irresponsable" de les autoritats de la Generalitat, situant-se al marge de la llei i "provocant una fractura social a la ciutadania".

En aquest context , el sindicat va voler reiterar el seu suport a l'aplicació del 155 i de les mesures que s'adoptin en el marc d'aquest "per defensar la Constitució i l'Estatut d'Autonomia".

d'altra banda, s'ha referit a els diputats catalans que van votar divendres passat la independència de Catalunya en secret i va dir que aquests "no poden reclamar als empleats públics que incorrin en una il·legalitat", i alhora ha recordat que l'article 155 donarà protecció als que es neguin a acatar ordres il·legals de la Generalitat de Catalunya.

En aquest sentit, va recomanar als funcionaris que demanin les ordres rebudes per escrit i es denunciï a la Fiscalia si se sospita de la seva il·legalitat.