Quantcast

L'equip d'esquí alpí de la FAE afronta una temporada de Jocs Olímpics

L'equip d'esquí alpí de la Federació Andorrana d'Esqui (FAE) afronta una temporada especial per la disputa dels Jocs Olímpics que se celebraran a Corea del Sud el mes de febrer, les finals de la Copa d'Europa a Andorra i el mundial júnior. Els esquiadors arriben a la competició després d'una pretemporada en la qual s'han pogut dur a terme els objectius previstos, com ha explicat el director tècnic de la FAE, Carles Visa, qui ha detallat les grans novetats, que són «la creació d'un grup de velocitat amb tres esquiadors, la posada en marxa d'un programa de formació i la participació en alguna prova de la Copa del Món júnior».

Visa també ha posat moltes expectatives en les finals de la Copa d'Europa, «on podem obtenir molts bons resultats perquè coneixem la pista i tindrem el suport del nostre públic». La Copa d'Europa arribarà al país el mes de març del 2018, a la pista de l'Avet de Soldeu i a l'Àliga d'El Tarter. Ja en l'àmbit dels resultats i les classificacions, Mireia Gutiérrez i Joan Verdú tornaran a ser els líders de l'equip, obrint pas a les promeses com Carmina Pallàs o Josh Alayrach. El director tècnic de la FAE ha explicat la planificació de la temporada i ha anunciat la incorporació de Claude Crétier en la part tècnica. Exesquiador de l'equip francès i cinquè a la prova de descens dels Jocs Olímpics de Salt Lake City 2002, Crétier ha entrenat fins el març d'aquest any corredors com Alexis Pinturault, Victor Muffat-Jeandet o Thomas Mermillod-Blondin. La FAE també ha incorporat el preparador físic Rob Davis.

Els equips andorrans d'esquí alpí tenen 30 corredors, cosa que, segons Visa, els obligarà a ser més selectius perquè hi ha candidats a formar-hi part però no es poden ampliar les places. El patrocinador principal tornarà a ser Crèdit Andorra. El seu director de màrqueting, Joan Ramon Mas, ha recordat que estan amb la FAE des de l'any 2012 i ha mostrat la seva satisfacció pels resultats obtinguts pels esportistes i que «mostra el compromís que tenim de contribuir a l'excel·lència esportiva i de fomentar la pràctica de l'esquí».