Quantcast

Una vintena de joves i padrins elaboren panellets de manera conjunta a Ordino

Una dotzena d'infants i una desena de padrins han participat aquest dilluns al matí a Ordino en un taller intergeneracional de panellets en què grans i joves han elaborat aquests dolços típics de Tots Sants. Tal com explica la secretària de Cultura del comú d'Ordino, Sandra Mas, aquesta proposta serveix perquè «uns aprenguin dels altres» i, d'aquesta manera, els joves puguin aprofitar la «saviesa» dels padrins i aquests es puguin beneficiar del «dinamisme» dels infants i adolescents.

Ja fa uns anys, tal com explica Mas, que es duen a terme iniciatives d'aquestes característiques entre els usuaris del Punt Jove i de la Casa Pairal. Així, per exemple, es fan un taller de mones de pasqua, un de galetes de nadal i aquest dels panellets.

A les deu del matí grans i petits s'han posat mans a l'obra per fer els panellets de pinyons, coco o amb cireres, entre d'altres. La massa ja estava preparada i llavors només ha calgut que cadascú escollís el gust de cada panellet que volia fer i li donés forma. Posteriorment s'han cuit al forn i, així, qui ha volgut s'ha pogut endur els panellets a casa. La proposta forma part de les activitats que s'organitzen des del comú d'Ordino per les vacances escolars de Tots Sants.