Quantcast

Pirineus: 1,4 milions de visitants a les estacions i trens d'FGC

En el que portem de 2017, i sense tenir en compte la temporada d'esquí, un total d'1,4 milions de visitants han gaudit de les activitats de les estacions de muntanya i dels trens turístics de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya. Cal dir que encara s'està pendent dels resultats dels trens turístics del Tren dels Llacs, als Pallars, i del Tren del Ciment, al Berguedà, que han acabat temporada aquest dissabte. Des de Ferrocarrils, però, consideren que aquest augment de visitants confirma l'atractiu esportiu, lúdic i cultural de les diferents explotacions que gestiona el grup.

Concretament, un total de 328.601 persones han visitat les estacions de La Molina, Vall de Núria, Vallter 2000 i Port Ainé mentre que 1.088.295 viatgers han fet ús del cremallera i els funiculars de Montserrat, el Tren del Ciment i el Tren dels Llacs. En el cas de la Molina, a l'estiu hi han passat 43.242 visitants, mentre que a Port Ainé ha atret a 2.691 visitants, un 16% més que la temporada anterior. Pel que fa al Tren dels Llacs i panoràmics, ha comptat amb 7.298 usuaris, el que representa una ocupació mitjana del 99,41%, amb un increment de l'1% en el tren històric i un 59% en el panoràmic.