Quantcast

Freixenet decidirà aquest dimarts si trasllada la seva seu social fora de Catalunya

El president de Freixenet, José Luis Bonet, ha confirmat la reunió del Consell d'Administració per decidir si l'empresa canvia la seva seu social de Sant Sadurní d'Anoia (Barcelona) i l'estableix fora de Catalunya.

Així mateix, ha descartat que el possible trasllat de l'empresa de cava hagi d'afectar la plantilla oa la producció. Per contra, va defensar que la decisió suposarà "una protecció davant la inseguretat jurídica que en aquest mateix moment hi ha a Catalunya i la inestabilitat que existeix".

Freixenet podria seguir així el camí de Codorníu, que fa uns dies va acordar traslladar la seu social de Barcelona a la Rioja "davant la situació d'incertesa política i jurídica en què es troba sumida Catalunya i amb l'objectiu de garantir els interessos dels seus treballadors i clients".

Ja són unes 1.700 les empreses que han sortit de la regió des de l'1 d'octubre, quan es va celebrar el referèndum d'independència, segons les dades del Col·legi de Registradors d'Espanya. Entre elles figuren Banc Sabadell, CaixaBank, Gas Natural, Catalana Occident, Aigües de Barcelona o Ciments Molins.