Quantcast

REPORTATGE | Els objectius de Carlos Amadeu abans que comencés el Mundial Sub 17

Mentre que els anglesos segueixen celebrant la seva més que merescut Mundial, els brasilers comencen a assumir una tercera plaça que deixa un sabor agredolç. Són moltes les històries que es van anar gestant a foc lent en els secrets de la sempre desconeguda Llatinoamèrica. Una de les més rocambolesques té com a protagonista a Carlos Amadeu. Natural de Salvador (Brasil), l'estrateg, de 52 anys, feia front a un dels reptes més importants de la seva carrera esportiva. Finalment el destí li tenia preparada una nova emboscada.

Tot pel seu país

Amadeu sempre va estar obsessionat amb portar al Brasil al cim futbolística. Justament, es compleixen tres anys que la Federació Brasilera li contactés: "Carles, volem que t'encarreguis de la formació i dels èxits esportius dels nois". Qui parla és Erasme Damiani, coordinador de les inferiors brasileres. "Erasme, aquest és el desafiament més gran de la meva vida professional, per descomptat que ho accepto.", Va respondre l'Amadeu, qui comptava amb un aval demolidor en haver conquerit un campionat i un subcampionat amb el Vitória Sub 20.

La selecció nigeriana ja va truncar el somni de Carles el 2015 després eliminar-en els quarts de final del Mundial de Xile. Des d'aquell moment, els seus ambició per aconseguir un gran campionat amb el combinat nacional es va intensificar fins al punt d'observar tot tipus de partits, reunions diàries amb caçatalents i un elenc de decisions com menys sorprenents.

Diversos anys de preparació i idees molt clares eren els principals al·licients als quals s'aferrava l'entrenador de la 'canarinha' Sub 17 de cara a l'vital paper dels seus pupils a l'Índia: "No hauria d'haver nervis perquè els entrenaments han estat magnífics. M'agradaria que els nois practiquessin un joc agradable i competitiu. A l'aficionat sempre cal entretenir ".

Final atípic

La trobada inaugural entre brasilers i espanyols feia olor de final anticipada. Les estrelles d'un i altre conjunt feien augurar que tots dos conjunts tornarien a veure les cares més endavant: "Espanya és un excel·lent equip. El seu estil de joc està molt ben implantat i això és inamovible. Els futbolistes són promeses mundials pel que imagino 01:00 xoc molt atractiu per a l'aficionat ".

Sent l'autèntic dominador de la fase de grup amb un bagatge de tres victòries i zero derrotes, a més dels sis gols a favor i només un en contra, Brasil va ser cremant etapes fins a caure en semifinals davant Anglaterra . Sense cap dubte, una garrotada si més no inesperat per a tot el país i, principalment, per a Carlos, que va reconèixer la gran tasca del seu rival. El que semblava ser un conte de fades va acabar sent una autèntica utopia. Ni l'ambició, ni el talent, ni tan sols la personalitat d'Amadeu va ser suficient per conquistar el Mundial.