Quantcast

Augmenta la demanda de productes ecològics a Andorra per influència dels països nòrdics

La durabilitat del producte ecològic fresc és relativament reduïda. El fet que no porti cap tipus d'additiu o conservant artificial fa que es malmeti abans. Per això la marca BioBo, de Bio Bio Restauració, ha decidit llançar una línia de productes ecològics congelats, formada pels mateixos plats que elaboren en fresc. L'han presentat aquesta cap de setmana, coincidint amb la Fira d'Andorra la Vella.

Avui en dia, per qüestions laborals, molta gent necessita fer l'aprovisionament de menjar un cop per setmana, i deixar tots els aliments ben organitzats a dins del congelador. D'aquí que el BioBo congelat es presenti pla, en forma de rajola, per tal que es pugui col·locar fàcilment a dins de qualsevol congelador domèstic. El responsable d'Operacions de Bio Bio Restauració, Daniel Bassas, explica que es van inspirar en les bosses industrials amb què reparteixen a grans col·lectius, com ara hotels i restaurants, i altres dosis més petites que ofereixen a cafeteries, perquè «vam veure que era molt pràctic i ens va semblar que ho havíem de posar a l'abast de tothom». Bassas diu que, de moment, la proposta «ha tingut molt bona acollida».

A banda de la gamma de productes congelats, la marca BioBo també acaba de llançar una línia de postres ecològiques, en què destaquen el flam, l'arròs amb llet i la crema catalana. Daniel Bassas assegura que ha crescut la demanda pels productes ecològics a Andorra i que hi ha hagut una onada d'influència important provinent dels països nòrdics, on s'aposta molt per l'agricultura ecològica i els valors de sostenibilitat i respecte pels animals i la terra. El responsable d'Operacions de Bio Bio Restauració apunta a un «canvi de paradigma de consum», on la gent, cada vegada més informada, valora la garantia dels productes distingits amb l'ecofulla i renuncia a la producció intensiva.

Sota els segells de producte ecològic 100% certificat i de producte artesà andorrà, la línia de congelats de BioBo ja es pot trobar a totes les parròquies del Principat, als supermercats Veritas i a altres punts de venda de referència pel que fa a l'alimentació ecològica. A més, la marca es troba immersa en un projecte d'exportació dels seus productes a diversos hospitals de Barcelona, en tant que, des del 2014, també s'encarrega de gestionar el servei de restauració de l'hospital Nostra Senyora de Meritxell.