Quantcast

REVELAT | La FIFA contemplaria que un futbolista jugués en seleccions diferents

El món evoluciona i el futbol evoluciona amb el món. La pluralitat és un dels conceptes que escoltem cada dia.

És per això que la FIFA ha decidit fer un pas endavant, reconeixent així el seu vicepresident una novetat: el plantejament real que un jugador de futbol pugui participar activament en dos combinats nacionals, a més d'en el seu club, sempre que tingui la nacionalitat d'aquesta nació.

És conegut que Cap Verd va realitzar una proposta en la que suggerien flexibilitzar les normes, de cara sobretot al fet que, si un jugador amb doble nacionalitat havia jugat només una o dues vegades amb una selecció, pogués canviar i jugar amb l'altra.

Montagliani no ho va negar, deixant així obert el cas i oferint uns possibilitat que es faci real, fent evolucionar el futbol.

"La immigració està canviant. Hi ha problemes de nacionalitat que apareixen per tot el món, a Àfrica, a Àsia, a la CONCACAF …", va expressar al medi. Afegeix a més que "és un bon moment per revisar-lo i veure si podem solucionar-sense danyar la integritat del joc".

Des del màxim organisme de futbol mundial asseguren que, perquè això es faci realitat, el futbolista ha de haver nascut en un país i crescut en un altre o tenir descendència de la seva altra nació. L'altra possibilitat és estar federat més de 5 anys en una federació que no és la pròpia, probablement seria aquesta mesura la que s'enduririen, potser augmentant els anys necessaris per poder jugar amb un altre país.