Quantcast

S'ha multat 9 residents i 12 turistes des que és obligatori circular amb equipaments especials

A partir del proper dimecres 1 de novembre i fins el 15 de maig és obligatori circular amb equipaments especials en cas de nevada o gelada. En cas de no respectar aquesta obligació, les sancions són de 180 euros per als turismes i de 500 euros en cas de vehicles de més de 3,5 tones. Des que va entrar en vigor aquesta mesura, aprovada el gener del 2014, el Cos de Policia ha sancionat un total de 21 conductors, 9 que circulaven amb vehicles amb matrícula del Principat i 12 turistes, 10 espanyols i 2 portuguesos.

La majoria de sancions (16) es van interposar a conductors que circulaven amb turismes, mentre que les 5 restants corresponen a vehicles de més de 3,5 tones. Segons les dades de la policia, l'any en què es van multar més conductors va ser el 2015, amb un total de 14. El 2014 només se'n van posar 2, el 2016 no es va sancionar ningú, i enguany, durant els primers mesos de l'any, ja hi ha hagut 5 sancions.

Les sancions, però, són el darrer recurs per evitar situacions de risc a la carretera durant l'hivern. Abans de l'hivern, la policia destaca que durant els darrers anys ha fet una forta campanya de sensibilització durant els controls habituals a la carretera per tal que els conductors s'anticipin a l'arribada de la neu i a la data a partir de la qual és obligatori disposar d'equipaments.

Enguany els agents continuen amb aquesta tasca, sobretot dirigida a sensibilitzar i informar els turistes, que són els conductors que amb més freqüència circulen amb pneumàtics normals o sense cadenes, ja sigui pel desconeixement de la legislació andorrana o per no ser conscients dels riscos que comporta la neu.

En paral·lel a les accions que duu a terme la policia, també el Centre Nacional del Trànsit desenvolupa una campanya per recordar a la població l'obligatorietat vigent des del 2014.