Quantcast

Sánchez defensa el 155 com la "inevitable resposta a un intent inèdit de trencar la integritat de l'Estat"

El secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, va defensar aquest dissabte davant la militància del seu partit que els socialistes continuaran estant "a l'altura" de les circumstàncies a l'hora de enfrontar-se al desafiament secessionista de Catalunya i va reivindicar la posada en marxa de l'article 155 de la Constitució com "la inevitable resposta a un intent inèdit de trencar la integritat de l'Estat".

Així ho va traslladar el líder socialista a la seva militància un dia després que el Senat autoritzés al Govern de Mariano Rajoy per aplicar aquest precepte constitucional a Catalunya.

en aquest sentit, va defensar el 155 com "la inevitable resposta a un intent inèdit de trencar la integritat de l'Estat" per posar fi al secessionisme, que "posa en risc la supervivència d'aquest Estat que hem construït entre tots ".

Va ??defensar la feina dels socialistes, que han apel·lat al diàleg" fins a l'últim minut ". A més, s'ha referit a l'esmena que van presentar a la cambra alta "perquè es paralitzés l'article 155 si es convocaven eleccions autonòmiques des de la Generalitat" ia la Comissió al Congrés dels Diputats per a l'estudi de l'Estat autonòmic.

"Hem apel·lat a la responsabilitat del Sr. Puigdemont perquè convoqués eleccions, precisament en aquests dies en què es compleixen 40 anys de la recuperació de la Generalitat com a institució d'autogovern de Catalunya", va dir Sánchez.

< p> d'altra banda, ha afirmat que els socialistes continuaran estant "a l'altura" perquè "som oposició d'Estat". "El secessionisme utilitza una retòrica de victimització i intenta fer creure que Catalunya és objecte de repressió i manca de llibertats. És una afirmació que resulta inadmissible, a més de enormement irresponsable. Es reclama demòcrata, mentre vulnera el marc estatutari", va adduir en la seva missiva enviada aquest matí a la militància.

Va ??exalçar en aquesta carta el treball polític del PSC i, especialment, el del primer secretari, Miquel Iceta, i els va traslladar "l'afecte compartit de la família socialista" per la seva "coratge i dignitat". Tots ells, va valorar, "exerceixen un indiscutible lideratge en la defensa de l'Estat democràtic des dels valors progressistes".

Es va referir també en aquestes línies a les eleccions catalanes per al 21 de desembre que va anunciar ahir a la nit Rajoy i va dir que es tracta d'una "oportunitat" que des del PSOE han vingut reclamant "des del primer moment", atès que "pot contribuir a desbloquejar una situació política com correspon en democràcia. Donant veu al poble de Catalunya perquè expressi la seva voluntat en uns comicis amb totes les garanties ".

Finalment, ha assegurat que" ens separen moltes coses del Govern de Mariano Rajoy, la investidura vaig rebutjar des de la convicció que representem a una esquerra de govern ", però ha subratllat que" davant l'assalt a la legalitat de l'independentisme "el PSOE" sempre tindrà clar on ha d'estar ".