Quantcast

El Govern reuneix demà l'òrgan que coordinarà les competències assumides de la Generalitat

El Govern reuneix i quest dissabte a les 10.30 hores a la Comissió General de Secretaris d'Estat i Sotssecretaris, que coordinarà per ara les competències de la Generalitat de Catalunya que ha assumit l'empara de l'article 155 de la Constitució espanyola.

la vicepresidenta de l'Executiu, Soraya Sáenz de Santamaría , presidirà la trobada que tindrà lloc a la seu de la Secretaria d'Estat per a les Administracions Territorials .

Davant la manca d'un òrgan concret per coordinar totes les mesures desplegades, aquesta comissió reuneix de facto als que faran el seguiment. " Un òrgan de coordinació com a tal podria crear-se, però encara no s'ha fet ", van traslladar fonts governamentals.

Després de rebre el vistiplau del Senat per aplicar el 155 i reunir el Consell de Ministres, el president del Govern, Mariano Rajoy, ha informat que s'ha acordat la designació dels òrgans administratius encarregats de donar compliment a les mesures del 155 i que els Ministeris desenvolupen aquesta funció assumint les corresponents competències de cada Conselleria de la Generalitat.

Fonts governamentals van explicar a Servimedia que des de fa mesos es treballava amb la idea de crear un òrgan específic per controlar aquestes funcions al donar per fet que el Govern d'Espanya assumiria les competències autonòmiques durant bastants mesos.

No obstant això, com Mariano Rajoy ha convocat eleccions a Catalunya per al 21 de desembr i, molt abans del que s'havia previst, no s'ha creat un òrgan no específic, ja que només exerciria la seva funció durant dos mesos i tindria limitada la seva capacitat d'actuació .