Quantcast

El Govern ultima una llei de certificació ecològica perquè els productors puguin obtenir el segell europeu

Una trentena d'explotacions del país han participat aquest divendres en la 39a edició de la Fira concurs de bestiar. Durant l'esdeveniment, on s'ha fet l'entrega de premis per diverses categories de bestiar, la ministra de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat, Sílvia Calvó, ha anunciat que estan treballant en la llei de regulació de producció ecològica i dels règims de qualitat dels productes agraris i alimentaris. La llei permetrà certificar la qualitat ecològica dels productes del país. D'aquesta manera, i si els productors superen els requisits del marc normatiu, podran obtenir el segell de certificació europeu, que consta d'una fulla blanca sobre fons verd.

Calvó ha explicat que la llei s'està ultimant amb la voluntat d'entrar-la a Sindicatura abans que finalitzi l'any, de manera que «ja l'any vinent les explotacions podran fer-se certificar els seus productes». La ministra ha defensat que amb aquest segell es podrà «donar més visibilitat als productes d'Andorra».

Serà, en qualsevol cas, cada explotació qui decideixi si fer «un esforç suplementari» per certificar els seus productes. Calvó ha assegurat que des del Govern posaran al seu abast, a més de la normativa per permetre aquest reconeixement, l'acompanyament necessari perquè ho pugui dur a terme.

D'altra banda, un altre dels projectes que treballen des del ministeri és en «readaptar la marca» de la carn de qualitat d'Andorra, amb canvis en el màrqueting i la comercialització, per arribar a més consumidors i explicar millor les qualitats del producte. En qualsevol cas, Calvó ha volgut refermar que es tracta d'una «marca que funciona» i que està consolidada.

Pel que fa a la problemàtica del relleu generacional del sector, Calvó ha assegurat que en línies generals hi ha relleu i que així ha quedat demostrat durant la Fira concurs. Joves i fins i tot infants han estat els encarregats d'anar a buscar els obseguits dels diferents premis repartits. Només a Canillo la problemàtica del relleu és més intensa, tot i que ja s'hi està treballant, tal com ja va anunciar la mateixa ministra fa una setmana durant la Fira del bestiar de la parròquia.