Quantcast

Catalunya. L'Ibex cau gairebé un 2% després de la Declaració Unilateral d'Independència

L'Ibex-35 registrava una caiguda del 1,9%, fins als 10.151 punts, en finalitzar la votació de la Declaració Unilateral d'Independència (DUI) al Parlament català.

el principal índex de valors espanyol se situava en terreny negatiu en una jornada marcada pels esdeveniments relatius a Catalunya i, en concret, per la votació de la DUI i el Ple del Senat en què es debat i vota l'aplicació de l'article 155 de la Constitució Espanyola a Catalunya.

Abans de la votació a la Cambra catalana, l'Ibex es deixava al voltant del 1,2%, i en el transcurs de la mateixa, mentre els parlamentaris dipositaven les seves paperetes, el principal selectiu espanyol oscil·lava a la baixa i s'acostava al -2% .

Pràcticament tots els valors s'anotaven números vermells i els descensos més pronunciats els registrava Banc Sabadell (-6,17%), seguit d'IAG (-5,28%) i CaixaBank (-3,78%).

Els únics valors que pujava n després de la DUI eren la catalana Grifols (+ 0,34%), Abertis (+ 0,42%), Acciona i Viscofan < / b>, ambdues amb un repunt del 0,04%.

Entre la resta de cotitzades d'origen català , la immobiliària Colonial perdia un 2,36%, Gas Natural baixava un 1,06 % i Cellnex reculava un 0,5% .

Per la seva banda, la prima de risc pujava fins a l'entorn dels 116 punts .