Quantcast

El PSOE alerta a Puigdemont que "seran els tribunals de justícia els que el jutgin"

El portaveu del PSOE al Senat, Ander Gil, va alertar aquest divendres al president de la Generalitat de Catalunya, Carles Puigdemont, que, en el cas que s'estrenyi "el botó" del 155 de la Constitucón, "només vostè i els que li donen suport seran els responsables, i seran els tribunals de justícia els que el jutgin, la història no tingui dubte que també el jutjarà".

Així ho ha indicat durant la seva intervenció davant el Ple del Senat que autoritzarà el Govern a aplicar les mesures sol·licitades en virtut de l'article 155 de la Constitució , i que han estat acordades amb els socialistes.

Tot i que populars i socialistes han mantingut unitat davant del desafiament independentista, Gil va traslladar als parlamentaris del PP que "mai" els acusaran de "trencar Espanya" i que el PSOE fa una "oposició útil i responsable". No li va importar reconèixer que els donen "la raó quan són altres els que estaven trencant Espanya" però al seu torn estaran vigilants en l'aplicació "amb mesura" d'aquestes mesures.

El portaveu socialista va traslladar a la bancada en la qual estan els parlamentaris independentistes que" no trobaran a la Constitució Espanyola ni un sol greuge amb Catalunya "i ha criticat que" no hi ha ni un sol argument racional "per a la independència perquè aposten per una" república independent de casa "quan tenen una" autonomia ja que els fa molt independent. "