Quantcast

S'ha acabat el bon temps: Les temperatures baixaran fins a set graus.

Els termòmetres només s'acostaran als 30 graus en punts de Huelva i de Sevilla, mentre que el fred farà que algunes zones del terç nord peninsular es quedin a 15 graus i fins i tot de matinada apareguin gelades en zones muntanyoses.

el portaveu de l'Agència Estatal de Meteorologia (Aemet), Rubén del Camp, va assenyalar que el 'veroño' d'aquesta setmana ha portat temperatures "entre cinc i 10 graus més del normal" en la major part d'Espanya, però aquest cap de setmana "s'aniran normalitzant" els valors en els termòmetres tenint en compte aquesta època de l'any.

Durant l'últim cap de setmana d'octubre predominarà el temps estable i sense precipitacions a bona part del país , si bé plourà dèbilment a l'entorn del Cantàbric oriental, el Pirineu occidental, Balears i el litoral sud-est peninsular.

DISSABTE

quant a aquest dissabte , s'espera un apreciable descens tèrmic a la península ia les Balears, excepte en el áre a l'Estret, on fins i tot les temperatures podrien augmentar lleugerament. Aquesta caiguda en els termòmetres serà de fins a set graus al nord de Castella i Lleó i en zones de la Comunitat Valenciana i l'est de Castella-la Manxa.

Les capitals més caloroses seran Còrdova i Sevilla (31ºC ); Badajoz, Granada i Huelva (30), i Les Palmes de Gran Canària i Santa Creu de Tenerife (29), mentre que farà més fred a Santander i Sòria (18), i Àvila, Bilbao, Sant Sebastià i Segòvia (19).

Dissabte bufaran intervals de vent fort a la vall de l'Ebre, els Pirineus, al nord-est de Catalunya i el nord de les Balears. El cel estarà serè en moltes zones, excepte en el Cantàbric oriental i al nord de Navarra, on hi haurà núvols i plugims, així com en l'alt Ebre, els Pirineus occidentals, el litoral sud de la Comunitat Valenciana, Múrcia i Balears.

DIUMENGE

d'altra banda, les temperatures baixaran lleugerament aquest diumenge al terç sud peninsular i en zones de Canàries. La matinada serà fresca a la meitat nord i fins i tot gelarà en algunes zones muntanyoses, mentre que durant el dia s'esperen màximes al voltant de 15ºC en zones del terç nord i prop de 30ºC a Huelva ia Sevilla.

el cel d'aquest diumenge estarà ennuvolat i deixarà pluges febles al Cantàbric oriental, que també són probables a l'alt Ebre i, a primeres hores del dia, a les Balears, mentre que la resta del país haurà cels poc ennuvolats. I bufaran vents forts o amb intervals de fort al nord-est de Girona, Menorca i el baix Ebre.

SETMANA QUE

D'altra banda, la propera setmana començarà amb temps estable, encara que persisteix la probabilitat de pluges febles a punts de l'àrea mediterrània i, només el dilluns, al Cantàbric.

a partir de dijous podria augmentar gradualment la possibilitat de precipitacions pel nord-oest peninsular , amb probables pluges o ruixats divendres a Galícia i el dissabte i el diumenge en altres zones de l'extrem nord peninsular i el nord de les Balears. A la resta del país s'esperen cels poc ennuvolats.

Les temperatures diürnes continuaran baixant el dilluns per tornar a augmentar el dimarts i dimecres al nord peninsular i l'àrea mediterrània. És probable que a partir de divendres iniciïn una nova baixada en la major part d'Espanya. La setmana que predominarà el règim d'alisis a Canàries i el vent de llevant al litoral andalús.