Quantcast

Els motius pels quals Baskonia fitxa a Pedro Martínez

La crisi de Baskonia sembla encarrilar i ja hi ha nou entrenador després de la dimissió de Pablo Prigioni dimarts passat. Pedro Martínez dirigirà l'equip basc per al que resta de temporada i dues temporades més. D'aquesta manera el tècnic que va portar a València Basket a guanyar la Lliga Endesa la passada campanya. Aquests són els motius que té Baskonia per creure en ell:

Experiència : El barceloní té ja molta experiència a les banquetes de la Lliga Endesa després de portar. De fet, ja va ocupar la banqueta de Saski Baskonia en la temporada 2005-06. Ser campió l'any passat li ha fet guanyar sencers respecte a altres candidats. És el segon entrenador amb més partits de la història de l'ACB després Aíto García Reneses

Segona oportunitat : Els vitorians li han concedit a Pedro Martínez una segona oportunitat per redimir-se de la seva anterior etapa a l'any 2005, en què va ser destituït de manera abrupta per Josean Qerejeta i va ser substituït per Velimir Perasovic.

Campió amb València Basket : El tècnic català va ser campió de la passada edició amb València Basket, guanyant a la final el Reial Madrid per 4-1. Plantar cara i guanyar de manera clara amb un equip de segona línia als dos millors equips de la Lliga és un aspecte molt tingut en compte per la direcció esportiva de Baskonia.

lideratge : Pedro Martínez és un entrenador de paraula, de diàleg i sobretot, proper i sincer amb els seus jugadors. Sempre manté una confiança cega amb les plantilles amb les que treballa.

Entrenador amb veterenía a Europa : Si hi ha alguna cosa que necessita Baskonia és un entrenador amb les idees clares i que tingui experiència europea, i Pedro Martínez la té. Són ja més de cent partits europeus amb els equips en què ha entrenat. Va ser elegit l'any passat com el millor entrenador per part de l'Associació d'Entrenadors Espanyols de Bàsquet i de l'Eurocopa.