Quantcast

La Fiscalía se querellará contra la Mesa del Parlament al tramitarse la votación sobre la independencia

La Fiscalia té preparada una querella per rebel·lió contra la Mesa del Parlament català si tramita aquest divendres per a la seva votació una declaració d'independència. + En cas se sotmeti al Parlament aquesta iniciativa secessionista, el Ministeri Públic considera consumat un possible delicte de rebel·lió, que el Codi Penal condemna amb fins a 30 anys de presó. Aquest supòsit només s'aplicaria si la declaració d'independència és explicita, en cas d'ambigüitat es perseguirien els fets com a delicte de sedició.

Fonts de la Fiscalia han assegurat que "arribat el moment d'exercir ( accions penals) contra tots els que hagin participat en els fets ", el que apunta la possibilitat que es procedeixi contra els membres del Parlament.

Aquesta querella es sumaria a la que ja està preparada contra el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, i el seu Govern per aquest mateix motiu.