Quantcast

PROJECTE BOSCOS, DEU ANYS DE VOLUNTARIAT ' Pallars, 27-10-17

Aquest divendres l’entitat sense ànim de lucre, Projecte Boscos de Muntanya, per celebrar el seu desè aniversari, ha organitzat, conjuntament amb el Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació i el PNAP, una jornada on s’han mostrat alguns dels projectes de l’entitat més rellevants.

Actualment, Projecte Boscos disposa de tres línies de treball; la bioenginyeria, la recuperació d’espais oberts de pastures, on es col·labora amb ramaders i tècnics del servei de prevenció d’incendis forestals, i l’obertura de xarxa de camins on es treballa coordinadament amb el PNAP.

Una de les premisses de Projecte boscos és implicar la societat amb les intervencions de l’entitat, amb l’objectiu de donar a conèixer la realitat del territori Pirinenc.

Al llarg del matí els assistents han visitat diferents intervencions realitzades al vessant nord del Massís de l’Orri, entre aquestes l’obertura d’un camí que porta fins al til·ler més gran de Catalunya, i la infraestructura d’un barranc a l’Estació de Port Ainé.

Les intervencions de bioenginyeria com barrancs o talussos permet donar estabilitat al medi ambient, i consolidar l’estructura perquè la vegetació recolonitzi la zona.

La bioenginyeria permet controlar la gestió de sediments a llarg termini.

Parlen al vídeo: ANDREU GONZÁLEZ, PROJECTE BOSCOS DE MUNTANYA – ALBERT SOROLLA, NATURALEA I ASSOCIACIÓ ESPANYOLA ENGINYERIA PAISATGE