Quantcast

El Parlament pot declarar avui la independència de Catalunya

Després d'una jornada caòtica en què es filtraven diferents intents per a un possible avançament electoral a Catalunya, que finalment era descartat pel cap dela Generalitat, segons ha dit, per "falta de garanties", Carles Puigdemont ha deixat el futur del " Procés "en mans de la cambra alta.

El que pugui passar en el ple del Parlament a partir de les 12h és una incògnita, encara que l'ala més dura del "Procés" fixa la independència, com a única via possible, i des Junts paper Sí que s'ha demanat complir amb el mandat del poble, en referència a la consulta il·legal de l'1 d'octubre.

els grups podin presentar Propostes de Resolució Fins demà a les 10.30hi transaccions Fins a les 11: 15h #Parlament

& mdash; Parlament Catalunya (@parlament_cat) 26 octubre 2017

< / p>

Aquesta tornada a la possible declaració unilateral d'independència ha tingut com a conseqüència la dimissió del conseller d'Empresa i amic personal de president, Santi Vila, de l'ala més moderada i que sempre s'ha mostrat contrari al pacte amb la CUP per la independència. Sigui com sigui, si finalment la declaració d'independència es produís, els diputats que ho avalin podrien enfrontar-se a penes de presó, per un delicte de rebel·lió.

Més enllà del Parlament, el desafiament secessionista encara un dia clau amb doble escenari, perquè el Ple del Senat es reuneix aquest matí per votar les mesures aprovades pel Govern per activar el 155 a Catalunya, que inclou a iniciativa del PSOE, la possibilitat de donar marxa enrere si canvien les circumstàncies polítiques. El mateix president del Govern, Mariano Rajoy, compareix a les 10h del matí per defensar la seva aplicació.

La votació al Senat està prevista cap a les 15h de la tarda i previsiblement autoritzarà per majoria absoluta l'activació de les mesures d'intervenció. Els dubtes giren en com dur-les a terme i els temps. Un cop superada la seva tramitació a la cambra alta, el Consell de Ministres es reunirà aquesta mateixa tarda, per aprovar-lo i posteriorment publicar-ho al BOE i entre les seves primeres mesures mesures podria aprovar la destitució del president de la Generalitat, Carles Puigdemont , i la resta del Govern.