Quantcast

Crisi del Govern | Dimiteix el conseller d'Empresa Santi Vila

La dimissió de Santi Vila com conseller d'Empresa i Coneixement era una cosa que es rumorejava, i finalment, aquest dijous a la nit es ha confirmat. Amic personal de Puigdemont, Vila ha estat al seu costat, apostant sempre pel diàleg, fins que el cap de la Generalitat ha descartat la convocatòria d'eleccions i deixa la decisió del futur de Catalunya en mans del Parlament.

En un comunicat enviat als mitjans, el fins ara conseller ha justificat la seva marxa perquè la via del diàleg que sempre ha defensat "ha quedat deslegitimida", i ha assenyalat que davant les decisions que Puigdemont haurà d'afrontar en les pròximes hores, dimiteix per "raons de consciència personal". En el seu missatge, Vila ha condemnat la imposició de l'article 155 de la Constitució, però ha subratllat que "aquest acte violent contra la democràcia i les institucions de l'autogovern de Catalunya no justifiquen prendre pel camí del mig". < / p>

en paral·lel a aquest comunicat, Vila ha escrit una piulada confirmant la seva marxa, i en el qual s'ha mostrat confiat en haver estat útil fins a l'últim minut al president.

Dimiteixo. Els meus Intents de Diàleg novament han fracassat. Espero haver Estat útil Fins l'últim minut al president @KRLS i ALS catalans

& mdash; Santi Vila (@SantiVila) 26 octubre 2017

< p>

la dimissió del conseller aguditza la crisi oberta a el Govern, la vigília que el Ple del Parlament voti la destinació del "Procés".