Quantcast

Durao Barroso felicita Andorra pels esforços fets en matèria fiscal

L'expresident de la Comissió Europea, José Manuel Durao Barroso ha felicitat Andorra per la manera com està duent a terme tot el procés de transparència en matèria fiscal, de cooperació i de normativa legal. Ho ha fet durant una conferència prèvia al sopar de gala de l'Andorran Financial Summit. També ha subratllat que el Principat està fent les passes adequades per trobar el seu encaix a Europa tot recordant que «els inversors no busquen països simpàtics sinó països estables».

Durao Barroso ha fet un balanç de la seva etapa al front de la Comissió Europea que va estar marcada per diverses crisi, especialment la de Rússia amb Crimea i ha destacat la consolidació de l'euro amb la incorporació de nous països a la moneda única europea. Ha recordat que «un país que no hi era com Islàndia va ser el primer en veure caure el seu sistema financer». Durant la seva intervenció ha fet un repàs a la situació actual de l'economia europea amb una referència al reforçament per part dels Estats en la política monetària com ha proposat el president de França, Emmanuel Macron. En relació al Brexit ha augurat que la Unió Europea (UE) continuarà forta malgrat la sortida del Regne Unit.

La conferència de Durao Barroso s'ha fet en el marc del sopar de gala de l'Andorran Financial Summit. L'acte ha comptat amb la presència de les primeres autoritats del país, de representats del l'àmbit economic, social i polític, i dels convidats estrangers del sector bancari i financer de 30 països diferents, que han conegut els canvis que ha experimentat Andorra en els darrers sis anys per ser un país equivalent als de l'entorn en matèria fiscal i de cooperació. Abans de la conferència, Durao Barroso ha mantingut una reunió de treball amb el cap de Govern, Toni Martí.  L'Andorra Financial Summit acabarà aquest divendres amb un recorregut turístic dels assistents per Andorra que inclourà la visita a la Casa de la Vall.