Quantcast

El Govern assegura que "no ha passat res rellevant" per paralitzar el 155

La vicepresidenta del Govern, Soraya Sáenz de Santamaría, ha assegurat avui que "no ha passat res rellevant" que pugui justificar la paralització de l'article 155 de la Constitució des que dissabte passat el Consell de Ministres aprovés un paquet de mesures en virtut d'aquest precepte constitucional per restituir la legalitat a Catalunya.

Així ho va expressar en la seva intervenció al Senat davant la comissió conjunta que tramita les mesures sol·licitades per l'Executiu per la via de l'article 155 de la Constitució. En la defensa de l'informe, la número dos de l'executiu ha remarcat que aquestes mesures serveixen per "garantir l'autogovern dins el marc estatutari i l'interès general".

"Des del passat dissabte, que remetem aquest acord , no ha passat res rellevant, des de llavors hi ha hagut soroll i només soroll i no ho ha provocat aquest Govern, que ha estat al seu lloc i seguirà estant ", ha sentenciat la també ministra de la Presidència i per a les Administracions Territorials a la Sala Europa de la cambra alta.

ha criticat que el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, "avui ni tan sols ha vingut" a explicar-se davant la comissió que preveu donar el vistiplau a l'informe que demà votarà el Ple de la Cambra. "Cada un ha d'assumir les responsabilitats de les seves decisions i la nostra no és una altra que generar confiança", ha assenyalat.

"Complim amb una obligació legal, democràtica i política", va afirmar Sáenz de Santamaría, per a Tot seguit apostar per que es pugui permetre "obrir una nova etapa en què la llei es respecti, els drets de la gent es preservin i es recuperi el benestar, la convivència i la concòrdia a Catalunya".

en aquest sentit, la vicepresidenta ha afirmat que "aquesta suposada Catalunya que volen els secessionistes mostra ja la seva veritable cara", perquè "s'han trencat ja els somnis i queden els enganys". Per això, va insistir en que a Catalunya "hem de rescatar per molt que alguns intentin imposar una nova fora de la llei".

Va ??fer especial èmfasi que aquest "viatge a cap part de l'independentisme ha d'arribar a el seu punt de retorn ". Els independentistes, va alertar, "han acabat per fracturar seriosament la concòrdia" i els seus "imposicions han erosionat la serenitat, la tolerància i obertura que han caracteritzat la societat catalana".

"Ens han portat la terra promesa i no han trobat cap reconeixement en cap racó del terra! ", va exclamar, abans d'incidir en el fet que" cap país seriós "dóna suport a una Catalunya independent, com demostra que a Europa" només "hagin" comprat el relat de la independència aquells que volen utilitzar-lo contra la Unió Europea "i que són" radicals de tot signe i condició ".

tot això li va valer per dir que l'article 155 és un" mecanisme excepcional ", però també" legítim i democràtic ", amb el qual recuperar la legalitat, la convivència, acabar amb el" desassossec ", preservar la recuperació econòmica i celebrar eleccions" en una situació de normalitat política i de neutralitat institucional ".

Va ??adduir que el procediment del 155 "no s'ha plantejat, com afirmen alguns, com el principi d'un nou centralisme polític, sinó com el principi de la fi d'una reiterada desobediència a la llei, a l'interès general i l'ús de l'autogovern en contra de la pròpia autonomia ". Es tracta, ha subratllat, de "protegir" l'autogovern català davant del "desgovern independentista".

Després d'aquesta exposició, va demanar l'autorització del Senat a les mesures proposades pel Govern "per treballar per la normalitat, la tolerància, la bona convivència, la democràcia "i perquè tots els catalans puguin sentir-se" units entre ells "i amb la resta dels espanyols.

" Treballarem amb la seva autorització, si ens la donen, perquè tots ens sentim partícips i membres d'aquest projecte compartit i de futur a Europa i al món que és Espanya, que és la nostra democràcia ", ha reblat la vicepresidenta del Govern.