Quantcast

El PSOE demana a Puigdemont que "convoqui eleccions autonòmiques i eviti el desastre"

El portaveu del PSOE al Senat, Ander Gil, va traslladar aquest dijous al president de la Generalitat de Catalunya, Carles Puigdemont, que "encara està en la seva mà" canalitzar la situació perquè encara "estem en les últimes hores del penúltim dia que poden evitar el que ningú vol ".

" Li va interpel·lar encara que no estigui aquí ", va dir dirigint-se a Puigdemont," en nom dels socialistes, perquè convoqui eleccions autonòmiques i eviti el desastre del qual Espanya i Catalunya trigaran molt de temps a recuperar-se ".

Gil va intervenir en la comissió conjunta que estudia al Senat l'informe de l'Executiu amb les mesures sol·licitades en aplicació de l'article 155 de la Constitució, després de" desatendre "Catalunya les seves obligacions legals.

el portaveu socialista ha lamentat "profundament" que Puigdemont hagi "declinat la invitació de donar explicacions sobre la seva actuació" davant el Senat i va aprofitar per criticar aquesta actitud perquè "no pot tenir credibilitat quie n demana diàleg i, quan se li ofereix comparèixer a la cambra territorial com a president d'una comunitat autònoma, el menysprea ".

Així les coses, el senador socialista ha afirmat que l'actual és el" més greu incompliment " de la Constitució des del 23-F i s'han "fet cas totes les advertències" sobre la inconstitucionalitat i il·legalitat. Per aquest motiu va remarcar que davant la "il·legalitat" de les actuacions empreses per les autoritats catalanes, el PSOE estarà sempre "del costat de la Constitució".

Malgrat el seu suport a l'informe remès pel Govern i pactat amb l'Executiu, Gil va defensar una de les tres esmenes presentada pels socialistes sobre la "reversibilitat" de l'aplicació del 155, en el sentit que "tot és susceptible encara de tornar al seu curs".

els socialistes també aposten per una "modulació" en l'aplicació de les mesures i per "millorar" el text perquè des del principi sigui "el menys intens possible i el més lleu i que s'adeqüi a la gravetat de la situació". < / p>

Els socialistes pretenen amb les seves propostes oferir "una última sortida" al Govern de la Generalitat "abans de caure en el precipici".

el PSOE advoca per garantir la independència de la ràdio i televisió pública de Catalunya, la defensa d'una sortida constitucional fins a l'últim moment ant és de l'aprovació del 155, i anticipar el cessament del 155 si desapareixen les causes que l'han motivat, és a dir, paralitzar la seva aplicació si hi ha convocatòria electoral dins el "marc constitucional".