Quantcast

Més de 500 entrades venudes per veure Richard Clayderman

El pianista francès Richard Clayderman, que actua aquest divendres a partir de les 22 hores a sala d'actes del Prat del Roure d'Escaldes-Engordany, ha confirmat que interpretarà la seva cançó més cèlebre, i que ha tocat més de 3.000 vegades, 'Balade pour Adeline'. «Li dec molt a aquesta cançó, ha fet la volta al món i ha estat tocada per pianistes del món sencer, per a mi és una recompensa. És una cançó que m'ha obert les portes», ha expressat Clayderman. El pianista arriba per primera vegada a Andorra i ho fa dins de la seva gira Tour Romantique, amb la qual ha trepitjat els escenaris més famosos del món els darrers dos anys.

Tot plegat, ho farà acompanyat per quatre violins, dues violes i dos violoncels del Principat. Els joves escollits ja coneixen les peces que s'interpretaran durant l'actuació i realitzaran dos assajos amb Clayderman per tal d'aconseguir el clímax idoni per a l'espectacle. «És una sort poder conèixer i tocar cada vegada amb artistes diferents de cada país». La posada en escena de l'espectacle també és un altre dels atractius. Hi haurà una pantalla on s'aniran projectant part de les pel·lícules que l'artista interpreti. De moment ja s'han venut les tres quartes parts d'una capacitat total de 700.

Clayderman va començar a aprendre música a l'edat de vuit anys i als dotze ja va ser acceptat al conservatori de música a París. «Vaig tenir la sort d'arribar en el bon moment, sempre he intentat ser el més professional possible i després de 40 anys continuo amb aquesta mentalitat», ha destacat el pianista. L'artista francès també ha ressaltat que no es penedeix de no haver fet una carrera de música clàssica i que espera que hi hagi futurs Claydermans. Tot plegat ho ha explicat en una roda de premsa pocs minuts després d'haver arribat al país. 

El pianista ha ressaltat que li fa molta il·lusió tocar per primera vegada al Principat i ha expressat les ganes de fer una bona actuació i, sobretot, de tornar. El concert és fruit d'una cooperació entre l'empresa privada Gatzara Espectacles i el comú d'Escaldes-Engordany.