Quantcast

El PSOE avisa que amb eleccions no procedeix "jurídica ni políticament" el 155

La portaveu del PSOE al Congrés, Margarita Robles, ha avisat aquest dijous que si es confirma la convocatòria d'eleccions a Catalunya per part del president de la Generalitat, Carles Puigdemont, no procediria "ni jurídica ni políticament" l'aplicació del article 155 de la Constitució que està tramitant-se al Senat.

Robles ha assegurat, en declaracions als passadissos del Congrés, que seria una "magnífica notícia" i un "triomf del pluralisme polític de la democràcia" que Puigdemont convoqui comicis autonòmics i que els ciutadans "es puguin pronunciar" sense restriccions.

Va ??defensar que això seria "bo que la ciutadania es pugui pronunciar lliurement", i, per tant, "el PSOE s'alegra d'aquesta convocatòria perquè permetrà que parlin en llibertat ", ha afirmat la portaveu socialista.

Robles va dir que confia que el Senat tingui en compte aquesta convocatòria electoral i no es posi en marxa l'article 155, ja que, a Segons la seva opinió, "amb aquesta convocatòria d'eleccions, no procediria "l'aplicació.

" Entenem que si hi ha una convocatòria d'eleccions com la va a haver-hi, no es compleixen els pressupostos polítics ni jurídics per a l'aplicació del 155 i esperem que es tingui en compte i no es procedeixi a la posada en marxa del 155 ".