Quantcast

Cinca admet que la situació a Catalunya pot propiciar l'arribada de dipòsits bancaris

El ministre de Finances, Jordi Cinca, ha explicat que la situació política que es viu a Catalunya pot afavorir l'arribada de diners als bancs andorrans. Després de recordar que “els diners són els primers que es mouen en situacions convulses per buscar un refugi segur, Cinca ha advertit que els dipòsits seran ben rebuts però que han de complir tots els requisits legals.

Preguntat per si ja s'havia notat un increment en l'arribada de diners de Catalunya, el ministre no s'ha volgut pronunciar. Les declaracions han tingut lloc durant l'Andorran Financial Summit que es du a terme a Andorra la Vella en sessió de matí i a Soldeu durant el vespre. Cinca també ha hagut de respondre a la pregunta d'un dels assistents sobre si l'intercanvi d'informació fiscal havia provocat una fuga de capitals i si el Govern la tenia quantificada. Després de respondre a això últim amb un taxatiu “no”, ha afegit que la sortida de capitals especialment cap a Espanya i França “era un cost a assumir per aplicar la normativa i adaptar-se als estàndars internacionals” i que tot el procés engegat “no té marxa enrere”.

L'Andorran Financial Summit reuneix més de 30 entitats bancàries, gestores de fons i agències de ràting d'Europa i dels Estats Units. Els responsables de les àrees normatives, jurídiques, de riscos i de negoci de les diferents entitats que hi participen estan coneixent els avantatges competitius d'Andorra per posicionar-se com una destinació financera atractiva internacionalment.