Quantcast

La increïble operació d'un ós al que li van extirpar 3 quilos de llengua

El nostre protagonista és Nyan Htoo , un ós bru asiàtic, afectat d'una estranya malaltia que va fer que el seu llengua es hinchase i s'engrandís de manera grotesca.

Htoo va ser rescatat en Myanmar (Birmània) quan era un cadell. Aviat va començar a mostrar signes d'una curiosa malaltia : la seva llengua s'inflava a una mida prodigiós.

La mida de la seva llegua era tal, que el mamífer arrossegava 'la sinhueso 'per terra , va arribar a deformar les seves dents i feia que l'animal hagués de descansar el pes del seu cap recolzant-contra les reixes de la seva gàbia . Htoo va ser operat per primera vegada el 2016 per uns veterinaris que van intentar remetre la inflor del seu òrgan i, després d'una lleu millora, la seva llengua va tornar a adquirir dimensions espectaculars .

al juny de 2017, tal com informa el portal ' Live Science ', una hora lluny era descomunal i amenaçava seriosament la seva vida , de manera que un equip d'especialistes internacionals es va fer càrrec del cas . Durant l'operació, els metges li van extirpar, ni més ni menys, que 3 quilos de teixit sobrant i li van diagnosticar de elefantitis , una inflamació causada per uns cucs paràsits que es transmeten a través de la picada d'un mosquit.

la elefantitis , també coneguda com filariosi limfàtica , es produeix quan els cucs impedeixen el flux de < b> limfa . La limfa és el sistema de drenatge del cos i està fet de plasma sanguini i fluids que flueixen a través dels vasos limfàtics per reintegrar-se a la sang. És un cas que s'ha presentat en molts humà s, però mai fins ara en un ós.

Afortunadament l'oració va tenir final feliç, i l'ós s'està recuperant per adaptar-se a la seva nova vida.