Quantcast

El volum de visitants creix al setembre un 5,7%, amb un increment dels turistes del 17,8%

El volum de visitants que s'ha registrat aquest mes de setembre ha experimentat un increment del 5,7% respecte del mateix mes de l'any anterior. Així, el volum total s'ha situat en 661.733, dels quals 439.565 són excursionistes (66,4%) i la resta, 222.168 són turistes (33,6%).

El creixement més important durant el mes de setembre s'ha donat en turistes, que han crescut un 17,8% mentre que els excursionistes han experimentat un creixement moderat del 0,5%. Per nacionalitats, cal destacar una variació positiva del 8,2% dels visitants espanyols, d'un 4% dels francesos i un 2,3% d'altres procedències.

Pel que fa a les dades acumulades, des de principi del 2017 els visitants han crescut un 3,7%, mentre que les xifres dels darrers dotze mesos reflecteixen un augment del 4,7%. Concretament, els turistes han augmentat aquest 2017 un 7,8%, un creixement que encara és més important, del 9,7%, si es té en compte les dades dels darrers dotze mesos. Quant als excursionistes, des de l'inici del 2017 augmenten un 1,4% i els darrers dotze mesos, un 2,1%.

Cal destacar que un 43% d'aquests visitants ha vingut al país en parella, mentre que un 37% ho ha fet en família. I pel que fa al motiu de la visita, un 47% ha indicat les compres, un argument que és molt més important entre els excursionistes (65%) que entre els turistes (5%), ja que entre aquests darrers el principal motiu és la natura (30%). La pernoctació mitjana s'ha situat en 2,5 nits, una xifra que creix respecte del setembre del 2016 (2,3) i cal destacar que el 79% d'aquestes persones s'ha allotjat en un hotel, aparthotel o apartament turístic; el 38% ha escollit un allotjament de quatre estrelles i un 25% de tres. Per parròquies, un 30% ha escollit Andorra la Vella, un 21% Escaldes-Engordany i la menys escollida ha estat Encamp, amb el 3%.