Quantcast

SESSIÓ INFORMATIVA SOBRE EL PROGRAMA LEADER ' Cerdanya, 26-10-17

La seu del Consell Comarcal de Cerdanya ha acollit aquest dimecres al vespre una sessió informativa sobre la nova convocatòria d’ajuts del programa europeu Leader. El Consorci GAL Alt Urgell Cerdanya, ens gestor del programa, ha organitzat diverses xerrades a les dues comarques per tal d’informar a aquells empresaris i emprenedors sobre els requisits per optar aquests ajuts.

Els objectius prioritaris per rebre l’ajut són donar suport a la creació i a la innovació empresarial a partir dels recursos del territori, afavorir la creació d’ocupació, fomentar el retorn de talent i donar suport a la cooperació publico privada, sempre en el marc d'una economia sostenible.

Un total de 24 empreses de les dues comarques es van beneficiar de la convocatòria del 2016, el que va suposar uns 640.000 euros. Des de l’inici de l’any passat, el consorci té una oficina permanent a Puigcerdà, la qual ha atès forces consultes.

Els ajuts Leader estan cofinançat pel departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat i per la Comissió Europea a través del Fons Europeu Agrícola de Desenvolupament Rural. Des de fa dos anys, el programa s’ofereix a tots els municipis cerdans, ja que abans només arribava a la Cerdanya lleidatana per culpa d'un càlcul de la renda per capita que no s'ajustava a la realitat perquè tenia en compte les segones residències.

El termini de presentació de les sol·licituds d'ajut finalitza el 30 de novembre.

Aquest dijous hi ha hagut una nova sessió informativa a Bellver i dijous dia 2 de novembre tindrà lloc l’última xerrada a Alp.

Parlen al vídeo: MIREIA FONT, GERENT CONSORCI GAL ALT URGELL CERDANYA