Quantcast

Pablo Iglesias diu que amb l'article 155 el Govern ha suprimit la democràcia a Catalunya

En declaracions al Congrés, el líder d'Podem carregar contra l'Executiu que presideix Mariano Rajoy per les mesures que s'han demanat per la via del 155. Durant la presentació de la seva proposta de Llei d'Igualtat retributiva, Iglesias es va mostrar convençut que l'Executiu vetarà aquesta iniciativa.

ha considerat que aquesta mesura "no serà una excepció" respecte a altres i el Govern demostrarà que a Espanya hi ha un Govern que està "fora de la llei", que invoca la llei i la Constitució però que "permanentment se situa fora de la llei i la Constitució amb la complicitat de PSOE i Ciutadans".

Així va unir el líder de Podem la crítica a l'Executiu pels vetos -argumentant que suposen increment pressupostari- a iniciatives de l'oposició al Congrés, amb el suport de PSOE, Ciutadans i PP al Govern en la defensa de la Constitució i en l'aplicació del 155 per a Catalunya.

"el que trenca Espanya és la bretxa salarial, perquè co ndiciona a la meitat de la població a ser ciutadanes de segona categoria i la democràcia és igualtat ", va dir Iglesias, per després afegir que" sense igualtat econòmica no hi ha una democràcia completa a Espanya ".

Si bé, esglésies va aprofundir en que "la bretxa salarial deixa en paper mullat l'article 14 de la Constitució" el que el va portar a comentar que "aquest Govern, que està tan entestat a aplicar el 155 de la Constitució, i crec dir aplicar és molt benevolent, ha decidit interpretar de manera molt discutible l'ambigu contingut d'aquest article (155) per suprimir la democràcia a Catalunya ". "Voldríem recordar-li que no estaria gens malament" que apliqués els 154 anteriors que "sistemàticament no s'apliquen", ha conclòs.