Quantcast

El 71% d'examinats supera les proves oficials de català

El departament de Política Lingüística ha informat que de les 432 persones que s'han presentat als exàmens oficials de llengua catalana aquest any, 308 han superat les proves, xifra que representa un 71% d'aprovats. Des del departament valoren positivament aquestes dades, ja que es posa de relleu el bon treball formatiu que ofereix l'Àrea de Llengua Catalana, basat en cursos presencials i en el mètode d'autoaprenentatge de la llengua. Els dos sistemes, gratuïts i complementaris, contribueixen a millorar l'autonomia lingüística de l'aprenent.

A la convocatòria d'examen del mes de febrer, pels nivells B2 i C1, s'hi van presentar 148 persones, de les quals 103 van aprovar; mentre que la convocatòria del mes de juny, on s'hi podien presentar tots els nivells lingüístics, des de l'A1 fins al C2, va tenir 284 inscrits i 205 van aprovar.

De cara al curs acadèmic 2017-2018, el mes de setembre es van inscriure 184 ciutadans als cursos d'iniciació oral a la llengua (A1 i A2) i 210 més a la resta de cursos d'expressió oral i escrita (del B1 al C2) per al públic en general o per a institucions i empreses privades.

Pel que fa al nombre d'inscrits en centres d'autoaprenentatge, s'han matriculat 79 persones entre els cinc centres que hi ha al país, les quals s'han de sumar a les 58 persones que durant els mesos de juliol i agost van dirigir-se al centre d'autoaprenentatge de català d'Escaldes-Engordany per millorar el seu nivell de català.