Quantcast

'Baixen els carburants! Omplir el dipòsit costa menys que fa una setmana

Els preus dels carburants han experimentat descensos aquesta última setmana, ja que la gasolina ha baixat un 0,2%, encadenant dues setmanes de descensos, mentre el dièsel ha trencat amb sis setmanes a l'alça, en baixar el seu preu un 0,5%. No obstant això, tots dos es mantenen en els seus nivells més alts des de maig.

En concret, segons les dades del Butlletí Petrolier de la Unió Europea recollits per Servimedia, el preu de la gasolina se situa aquesta setmana en els 1,203 euros per litre, un 0,25% menys que els 1,206 de fa set dies.

per la seva banda, el preu del gasoil se situa en 1,104 euros per litre, experimentant un descens del 0,45% en relació amb els 1,109 euros de la setmana anterior.

amb això, en comparació amb fa un any, els preus dels dos carburants pugen. El cost per al consumidor de la gasolina ha pujat un 7,2%, mentre que el del gasoil ho ha fet un 10,8%.

Amb els preus de l'última setmana, omplir un dipòsit de 55 litres de gasolina costa 66,17 euros, 16 cèntims menys que fa una setmana, mentre que un dipòsit d'un vehicle de gasoil comporta una despesa de 60,72 euros, 28 cèntims menys que en la referència anterior.

l'import mitjà dels dos carburants a Espanya segueix per sota tant de la mitjana de la Unió Europea com de la zona euro. En l'última setmana, a la UE-28 el preu de la gasolina es va situar en 1,341 euros per litre, mentre que el del dièsel ho va fer en 1,22 euros. Així mateix, a la zona euro el preu de venda al públic del litre de gasolina es va fixar en 1,385 euros per litre i el del gasoil a 1,214 euros.