Quantcast

Guindos alerta de que “la independencia sería terrorífica y un suicidio económico para Cataluña”

El ministre d'Economia, Luis de Guindos, ha alertat conseqüències econòmiques "terrorífiques" davant una hipotètica independència de Catalunya, i ha recordat que la sortida de més de 800 empreses de la regió és només un "aperitiu" del que podria passar.

de Guindos responia així a les crítiques del diputat d'Units Podem Alberto Garzón, que ha assenyalat que aquesta norma no hauria estat necessària "si hagués vies polítiques, diàleg i un espai raonable de sentit comú" , per acusar el Govern de voler generar por en la societat.

Des de la celebració del referèndum il·legal de l'1-O més de 800 empreses han traslladat la seva seu social fora de Catalunya, entre les quals hi ha sis cotitzades de l'Ibex-35: Sabadell, CaixaBank, Gas Natural, Colonial, Abertis i Cellnex.

El ministre ha indicat que "les causes del que està passant són les polítiques del Govern de la Generalitat ", per afegir que" entenc que les sortides d'empreses escuezan en determinats ambients ".
" Els que generen riquesa i ocupació posen de manifest les polítiques fora de la realitat i embogides de la Generalitat ", assegurava el titular d'Economia, que acusava els independentistes de" arrencar de quall "la seguretat jurídica.

Segons de Guindos, la sortida de més de 800 empreses" és únicament un aperitiu del que podria arribar a ocórrer "si la independència s'arribés a materialitzar," cosa que aquest Govern no va a permetre ".

El ministre ha subratllat que" no hi ha societat que prosperi sense un marc jurídic relativament estable "i ha assenyalat que" la independència seria terrorífica i un suïcidi econòmic per a Catalunya ".

el titular d'Economia ha recordat que Catalunya quedaria fora de UE i la zona euro, que el 70% dels seus producció estaria subjecta a aranzels i restriccions comercials, que es contrauria el flux de crèdit, la regió no tindria accés a els mercats 2, hi hauria "dubtes" sobre els dipòsits dels ciutadans i no es podrien pagar serveis públics com la sanitat o l'educació.

El ministre assegurava que els dos grans bancs catalans (CaixaBank i Sabadell ) s'han anat "immediatament", una decisió per la qual no cal buscar "teories conspiratòries", ja que "no tenia alternatives" en no poder quedar-se sense el paraigua europeu.