Quantcast

Aprèn a fer servir el nou contenidor marró que s'implantarà a Madrid

Un nou contenidor d'escombraries arribarà a casa de tots els madrilenys el proper 1 de novembre. El nou cubell d'escombraries està destinat per contenir residus orgànics que es poden reciclar al marge del paper marró, cartró i vidre.

El nou recipient, de tapa marró, serà visible a principis del mes de novembre a 17 barris de la capital i servirà per desfer-se restes de menjar (closques, marro de cafè, ossos, … tot el que serveixi per compostatge) , tovallons i suros. Compartirà espai al carrer amb la resta de contenidors: el taronja (residus orgànics no reutilitzables), el blau (paper i cartró) el groc (plàstic) i el verd (vidre).

Inés Sabanés, delegada de l'Àrea de Medi Ambient de l'Ajuntament de Madrid, va anunciar dimecres aquest projecte pilot que a partir de 2019 serà obligatori en tota la ciutat.

el projecte, de moment, tal com informen des de ' ABC ', afectarà aa octubre 10 districtes, 125.000 habitatges, més de 255.000 habitants, 2.000 comerços i 50 grans generadors de residus (centres comercials, mercats o les estacions d'Atocha i Chamartín). La recollida d'aquest contenidor serà diària.

Víctor Manuel Sanabria, el director general de Serveis de Neteja i Residus, ha informat que, en una segona fase d'implantació, l'Ajuntament incrementarà en un 40% els actuals contractes de gestió de residus. Ja que hauran de reforçar el servei de recollides amb la contractació de més personal i vehicles

La nova iniciativa s'emmarca dins de les exigències de la Unió Europea en matèria de reciclatge, que per a l'any 2020 exigeix ??que la meitat dels residus siguin reutilitzats.
els barris afectats, en aquesta primera fase d'implantació seran els de Vallehermoso (Chamberí); Quatre Camins i Almenara (Tetuan); Casa de Camp, Argüelles i Ciutat Universitària (Moncloa-Aravaca); Quintana (Ciutat Lineal); Salvador i Les Roses (San Blas-Canillejas), Apòstol Santiago i Pineda del Rei (Hortaleza); Portazgo i Numància (Pont de Vallecas); Portal de l'Àngel i Campament (Llatina); Els Rosales i Butarque (Villaverde), Pals de Moguer, Acàcies, Chopera, Delícies i Legapi i Atocha (Arganzuela).

a partir de l'1 de novembre a 17 zones pioneres veurem un contenidor marró per separar els residus orgànics # aciertaconlaorgánica pic.twitter.com/ELDbx559ZI

Ara Madrid (@AhoraMadrid) 18 octubre 2017

& # 9851; & # 65.039; L'1 de novembre comença la recollida selectiva de matèria orgànica en 11 zones de Madrid. T'expliquem com. # aciertaconlaorgánica pic.twitter.com/dpJq7vIEq8

Ajuntament Madrid (@MADRID) 18 d'octubre de 2017