Quantcast

El Govern rebutja les noves amenaces de Puigdemont i anuncia l'aplicació de l'article 155

El Govern d'Espanya ha constatat a les 10 hores d'aquest matí, últim termini establert, la negativa del president de la Generalitat de Catalunya a atendre el requeriment que li va ser remès el passat 11 d'octubre i en el qual se li reclamava que informés de manera clara i precisa si alguna autoritat de Catalunya havia procedit a declarar la independència d'aquesta Comunitat Autònoma i se li instava a restituir l'ordre constitucional alterat.

En conseqüència, el Govern d'Espanya continuarà amb els tràmits previstos a l'article 155 de la Constitució per restaurar la legalitat en l'autogovern de Catalunya.

El proper dissabte el Consell de Ministres, reunit de forma extraordinària, aprovarà les mesures que ha d'elevar al Senat per tal de protegir l'interès general dels espanyols, entre ells els ciutadans de Catalunya, i restaurar l'ordre constitucional a la comunitat autònoma.

El Govern agraeix el suport de les diferents formacions polítiques amb les que està tancant en aquests moments una resposta majoritària i consensuada al desafiament secessionista. D'altra banda, denuncia l'actitud mantinguda pels responsables de la Generalitat de cercar, deliberada i sistemàticament, l'enfrontament institucional tot i el greu dany que s'està causant a la convivència i l'estructura econòmica de Catalunya.

El Govern posarà tots els mitjans al seu abast per restaurar com més aviat la legalitat i l'ordre constitucional, recuperar la convivència pacífica entre ciutadans i frenar el deteriorament econòmic que la inseguretat jurídica està causant a Catalunya