Quantcast

Espot atribueix a una errada tècnica i humana que s'oblidessin de posar en llibertat un detingut

Una avaria que va bloquejar les portes de seguretat i una errada humana es van conjuntar per fer que un detingut que havia de ser posat en llibertat passés més hores del compte a la seva cel·la a les dependències policials. L'home, de 57 anys, va ser detingut diumenge passat per una infracció penal. El ministeri fiscal va ordenar la seva posada en llibertat, que no es va produir immediatament.

El ministre d'Afers Socials, Justícia i Interior, Xavier Espot, ha anunciat, durant la roda de premsa posterior a la sessió setmanal del consell de ministres que s'ha obert una investigació i que segons els resultats s'incoaran els expedients que fossin escaients. En aquest sentit, s'ha demanat tant als agents que van estar implicats en l'afer com als seus comandaments que redactin els seus respectius informes en els quals han de relatar els fets que van deixar el detingut sol durant unes quantes hores al calabós del despatx central del servei de policia, a l'edifici administratiu de l'Obac d'Escaldes-Engordany. Espot ha explicat que “l'home va passar un nombre injustificat d'hores tancat”.