Quantcast

Cinca reitera que les lleis de competències i transferències “compleixen els preceptes constitucionals”

El ministre portaveu, Jordi Cinca, ha defensat, tot i els nous informes encarregats pel comú de Sant Julià de Lòria i que incideixen en la inconstitucionalitat dels textos, que les lleis de competències i transferències que s'han de votar aquest divendres al Consell General “compleixen tots els preceptes constitucionals” i, per tant, s'ha mostrat confiat que rebran “el suport” necessari i “prosperaran” ja que també ha incidit en què han estat fruit d'una negociació amb els comuns i els consellers generals.

D'aquesta manera, Cinca ha reiterat que es tracta de “bons projectes” i que el Govern ha “d'estar tranquil” ja que ha defensat el procés que s'ha fet servir per a la seva negociació i culminació. El ministre portaveu, ha emfasitzat que aquests textos compleixen “abastament” els objectius que s'havien fixat i entre els quals afavorir “la sostenibilitat” de les finances públiques i “avançar en la introducció de nous elements per parametritzar” les transferències.

Quant al possible suport dels Liberals perquè la llei prosperi, Cinca ha remarcat que no és una qüestió que els correspongui a Govern respondre però ha afegit que esperen que superi el tràmit parlamentari. I sobre el fet que pugui acabar arribant a la justícia ha destacat que cadascú farà el que cregui escaient però que el Govern només contempla, un cop s'aprovi la llei, que es pugui aplicar.

D'altra banda, i pel que fa al fet que Liberals d'Andorra es pugui incorporar com a observador actiu a les negociacions amb la Unió Europea per un acord d'associació, Cinca ha confirmat que hi va haver una trobada aquest dimarts per començar a “articular aquesta proposta” i ha remarcat que és “important que hi hagi la participació de tothom” i el major “consens” possible al voltant d'aquest acord d'associació, tenint en compte la seva transcendència per al futur del país.