Quantcast

El Govern licita les obres a la cruïlla de Fontaneda de la variant de Sant Julià de Lòria

La variant de Sant Julià de Lòria ha rebut un bon impuls amb l'aprovació, per part del Govern, de la licitació de les obres de remodelació de l'enllaç entre la CG1 i la CS-140 de Fontaneda a Sant Julià de Lòria. És una part de la fase 1, de les quatre previstes en el projecte de desviament del trànsit previst pel 2018 i posteriors, i dels quals ja estan en funcionament les fases 3 i 4 que són el túnel de la Tàpia i els seus accessos d'Aixovall, respectivament.

Les obres d'aquesta primera fase consisteixen en la refecció de l'actual pont sobre el riu Gran Valira, que connecta la CG1 i la CS-140 de Fontaneda, i la construcció d'una gran rotonda, que millorarà la connectivitat de la circulació, i enllaçarà amb el vial de la desviació a través dels terrenys de l'antic càmping Huguet. Els treballs també permetran disminuir el risc d'inundacions al Solà tot millorant la sortida de la part baixa dels Fontanals del Pui cap el Gran Valira per un nivell inferior al de les carreteres. El termini d'execució de les obres és de divuit mesos.

D'altra banda, el Govern, en la seva sessió setmanal del consell de ministres, ha aprovat la realització de diferents treballs relacionats amb la protecció de la caiguda de blocs rocosos a la Font del Puial d'Andorra la Vella i de millores hidràuliques de la llera de la llosa del riu Gran Valira a la zona del pont de París i a l'alçada del Parc Central.

En aquest capítol d'obres cal fer esment a la convocatòria d'un concurs d'idees per la construcció del tanatori nacional i les sales de vetlles comunals a Escaldes-Engordany, i a la licitació d'un rocòdrom per al Centre de tecnificació esportiva d'Ordino.