Quantcast

Romeva descarta avançar eleccions i assegura que "no es tiraran enrere" si s'aplica el 155

Des de Brussel·les, el conseller d'Afers Exteriors de la Generalitat de Catalunya, Raül Romeva, ha estat rotund a l'hora d'afirmar que Puigdemont "no es farà enrere" si finalment aquest dijous el Govern de Mariano Rajoy aplica l'article 155 de la Constitució.

Romeva ha descartat un avançament electoral, i ha afirmat que tot el que arriba des de Madrid són "noves amenaces, oblidant el que més de dos milions de persones, de ciutadans europeus , volen ".

RESPOSTA DEL GOVERN

A menys de 24 hores que venci el segon termini perquè Puigdemont concreti si ha declarat la independència de Catalunya , el ministre de justícia Rafael Catalá ha reiterat que el Govern "té estudiades totes les alternatives".

Assegura que es posaran en marxa "tots els instruments" que proporcionen la Constitució i les lleis " per garantir una cosa tan bàsica i essencial en democràcia com és que les lleis es compleixen i es compleixen per a tots ".

Respecte de la resposta que proporcionarà demà Puigdemont, Catalá ha manifestat que" seria precipitat ampliar les conclusions " .

No obstant, ha afirmat que a qualsevol autoritat li correspon "complir la llei i fer complir les lleis" i ha explicat que el Govern ha de "garantir que es compleixen les lleis, la Constitució, que és la norma fonamental, i les sentències dels tribunals ".

Finalment, el ministre ha confirmat que el Go vern utilitzarà "tots els mitjans que l'Estat de dret posa al nostre abast", si bé va assegurar que els farà "amb tota prudència, amb tota proporcionalitat, però també amb tota fermesa i tota responsabilitat".

En les últimes hores Mariano Rajoy ha tornat a mantenir contacte amb el líder del PSOE, Pedro Sánchez, i amb el de Ciutadans, Albert Rivera.