Quantcast

Concentració davant l'ambaixada espanyola a Andorra en protesta per la detenció dels “Jordis”

Més d'un centenar de persones es van concentrar dimarts al vespre davant l'ambaixada espanyola per protestar per l'empresonament dels presidents d'Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, i de l'Assemblea Nacional Catalana, Jordi Sànchez. Agents de la Guàrdia Civil i de la Policia Nacional van custodiar l'edifici del carrer prat de la Creu, mentre la gent s'aplegava a la vorera del davant. Els concentrats van demanar la llibertat dels que anomenen “presos polítics” catalans a través de proclames i pancartes.

A l'acte de protesta no només es van veure residents catalans sinó també andorrans que es van voler solidaritzar amb la protesta. Isabel Lozano, exlíder dels Verds d'Andorra, va explicar que les llibertats estan per sobre del que està fent el govern espanyol, que està atacant la democràcia i “enfotent-se del poble català”.

També el president de Podem Andorra, Joan Seguí, va assegurar que s'estan vulnerant els drets fonamentals del poble català. A la concentració també s'hi van poder veure alguns càrrecs electes als comuns com Jael Pozo o Cèlia Vendrell, que hi van acudir a títol personal.

L'únic moment de tensió el va provocar un jove que va desplegat una bandera d'Espanya davant l'ambaixada. Els agents de la policia andorrana van haver d'intervenir, per evitar que els manifestants l'increpessin.