Quantcast

19 d'octubre: Dia Mundial contra el Càncer

Segons dades de l'Associació Espanyola Contra el Càncer (AECC), el càncer de mama representa el tipus de càncer més freqüent entre la població femenina. A Espanya es diagnostiquen a l'any al voltant de 25.000 nous càncers de mama.

Per això, cada 19 d'octubre es commemora el Dia Mundial Contra el Càncer de Mama i són molts els actes que l'AECC realitzarà per conscienciar i sensibilitzar la població general sobre la importància d'aquesta malaltia que segons les estadístiques 1 de cada 8 dones patiran càncer de mama al llarg de la seva vida.

A municipis com Alcobendas, Colmenar Vell i Tres Cants, l'AECC ha organitzat demà a partir de les 12h actes simbòlics, en els quals els veïns que vulguin podran participar formant una gota humana amb paraigües roses, que la associació distribuirà, amb el lema 'Si lluites contra el càncer, ens tens aquí'.

sota aquest lema, l'AECC vol fer visible els recursos que ofereix als pacients i familiars que pateixen aquesta malaltia. A més, l'associació ofereix informació sobre el càncer a través del telèfon 900.100.036.

Petits municipis com Soto del Real també formarà una gota humana rosa i instal·larà una taula informativa. Per la seva banda, tant Manzanares El Real com Pedrezuela sumaran a la taula informativa una marxa de suport el dia 22 d'octubre.