Quantcast

L'alcohol, la cocaïna i el cànnabis, les drogues més ateses

La Unió d'Associacions i Entitats d'Atenció al Drogodependent (UNAD) a Madrid ha publicat un estudi sobre el perfil de les persones ateses a la comunitat durant 2016, del qual es desprèn que les drogues més consumides entre les persones que han sol·licitat ajuda van ser en primer lloc l'alcohol (30%), en segon lloc la cocaïna (20%) i en tercer lloc el cànnabis (18%).

Aquest treball, coordinat per la xarxa UNAD, ha comptat amb la col·laboració del Col·legi de Sociòlegs i el suport del Pla Nacional Sobre Drogues del Ministeri de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat.

el perfil dels que van sol·licitar atenció per problemes d'addiccions durant l'any passat és el d'una persona d'entre 26 i 44 anys (51%) que consumeix diverses drogues (75%). En el cas dels homes, el temps de consum són més de 11 anys (63%), mentre que entre les dones es troba entre els 6 i 10 anys (31%) i més de 11 anys (34%).

a part de l'alcohol, la cocaïna i el cànnabis, l'informe revela a més que el consum d'estimulants entre els homes duplica el de les dones, així com un major consum de drogues de síntesi (3%). En el cas d'elles, d'altra banda, destaca un major consum d'ansiolítics i somnífers (13%).

En relació a les persones que van rebre atenció per primera vegada el 2016, l'estudi reflecteix un lleuger retrocés en el consum d'heroïna (10%) i ansiolítics / somnífers (4%), en contraposició a l'alcohol (33%), cànnabis (24%) i cocaïna (22%), el consum creix lleument.

pel que fa a les addiccions sense substància, l'estudi revela un canvi en el perfil de les persones usuàries, l'edat es comprèn principalment entre els 16 i 25 anys (69%) i està encapçalat per l'addicció a Internet (27%), seguit de l'addicció al telèfon mòbil (22%) i els videojocs (20%).