Quantcast

Més de 40 focs continuen actius a Galícia malgrat la pluja

La Conselleria del Medi Rural ha confirmat com aquest dimecres Galícia s'ha fet de dia amb 44 incendis forestals, quatre d'ells es troben actius, dos en municipis de Pontevedra i dos més a Ourense. Quant a la resta, 15 d'ells estan estabilitzats i 25 controlats. Encara que segons l'informe oficial, la situació ha millorat, segueix preocupant l'incendi forestal que sacseja el municipi de Gudiña (Orense), per trobar-se fora de control.

El govern autonòmic ha començat a elaborar les primeres estimacions per determinar les hectàrees que el foc ha arrasat, i encara que, de moment, no hi ha xifres oficials, els experts apunten que se superaran amb créixer les 11.000 hectàrees cremades entre gener i setembre.

Mentre continuen les tasques d'extinció, la Guàrdia Civil treballa amb la hipòtesi que la majoria dels incendis forestals han estat intencionats, i se sospita que podrien haver-se provocat amb accions coordinades. En aquest marc, i segons publica 'La Veu de Galícia', en les properes hores els agents van comptar amb el reforç d'equips especialitzats en la investigació.