Quantcast

El Gobierno no apartará a Puigdemont de la Generalitat pero le quitará las competencias

A l'espera de quina sigui la resposta del cap de la Generalitat al requeriment del Govern perquè torni a la legalitat, tot apunta que, excepte sorpresa d'última hora, el Govern posi en marxa la intervenció de Catalunya, a partir de l'article 155 de la Constitució.

la suspensió de l'estatut d'autonomia, s'espera que sigui el més curta possible, i des del PSOE es demana que convoqui de forma immediata eleccions, però mentrestant , l'executiu està definint cada pas a donar i segons publica 'la Vanguardia' que cita fonts governamentals, durant la intervenció autonòmica, una "autoritat governamental transitòria" dirigirà Catalunya.

segons els informes de tots els serveis jurídics de l'Estat, el president, Mariano Rajoy, i la vicepresidenta, Soraya Sáenz de Santamaría, han assumit que hi haurà un govern de transició, però, segons 'la Vanguardia', no apartaran Puigdemont del seu càrrec, i no nomenaran a un altre president. Això sí, seguirà en el càrrec sense competències.

A partir de l'article 155 de la Carta Magna, l'Estat assumirà totes les competències que quedaran en mans dels ministeris, que segons publica el diari català, nomenar els seus delegats que s'encarregaran de la gestió diària de la Comunitat.