Quantcast

21 incendis continuen actius a Astúries i 400 efectius treballen en les tasques d'extinció

El Servei d'Emergències del Principat d'Astúries (SEPA) ha confirmat que dels 35 focs que atenien fa 24 hores, aquest dimarts, només combaten 21 incendis forestals que s'estenen en 9 concejos: Allande, Cangas del Narcea, Tineo, Degaña, Ibias, Teverga, Sales, Castropol i Lena, i tots els veïns que havien estat evacuats, han pogut tornar a casa seva.

En l'última hora, els bombers han donat per extingit el de Fons de Vega, al municipi de Degaña, que amenaçava la Reserva de la Biosfera de Muniellos, el major roureda d'Espanya .

Malgrat aquesta bona notícia, continuen els treballs d'extinció i contenció, en què participen més de 400 efectius procedents de diferents institucions, com Bombers, UME o la Guarderia del Medi Natural. < / p>

Segons han confirmat les autoritats, les tasques de contenció i extinció s'han vist afavorides per la caiguda de les temperatures i algunes pluges febles, i la previsió meteorològica d'aquest dimarts apunta que seguirà sent favorable i donarà suport tots els esforços.