Quantcast

Pastes Gallo, l'última empresa a sortir de Catalunya

La crisi social i política que respira Catalunya pel moviment secessionista continua patint les pitjors conseqüències que ni els propis dirigents de la Generalitat preveien. La marxa de les principals empreses catalanes afecta en gran manera a l'economia ia les finances de la Generalitat, que ressent les pèrdues dels seus principals exponents.

A totes les empreses que han traslladat la seva seu social de Barcelona – són ja 92 les que han marxat la setmana passada i gairebé 700 des del dia després de l'1 d'Octubre – se li suma ara Pastas Gallo. L'empresa d'alimentació ha decidit traslladar la seva seu a Còrdova "fins que es garanteixi l'estabilitat jurídica de l'empresa i per seguir treballant en un entorn d'estabilitat". El grup va escollir la ciutat andalusa perquè té la fàbrica més gran allà.

Asaja, organització agrària de la zona, considera beneficiosa l'arribada de Pastes Gallo a la zona ja que suposaria un desenvolupament "a favor" de la província de Còrdova, del camp cordovès i també dels seus productes agrícoles.

Pastes Gallo no és l'única empresa que ha sortit de Catalunya en aquest lapse de temps. A l'empresa d'alimentació se li uneixen empreses importants a nivell nacional com les entitats bancàries Banc Sabadell i Caixa Catalunya, les seus es troben a Alacant i Palma de Mallorca respectivament.

Grup Planeta també va anunciar el trasllat de la seva seu de Barcelona a Madrid després de la intervenció de Carles Puigdemont al Parlament. Altres grups d'alimentació que han marxat són Freixenet, Codorniú, Cerveses San Miguel, Idilia Foods (Colacao i Nocilla) i Bimbo, anant-se moltes d'elles a Madrid.

D'altra banda, han canviat el seu domicili empreses asseguradores com Catalana Occident o Axa, a més de la concessionària d'autopistes Abertis, la immobiliària Colonial, Cellnex, la cadena d'hipermercats Lidl o l'automobilística Seat.