Quantcast

El Govern ultima el seu full de ruta per a la intervenció de Catalunya amb l'article 155

Després de l'intercanvi de missives entre el cap del Govern i el president del Govern, sembla refredar-se la expectativa que Puigdemont vagi a fer marxa enrere, o vagi a revocar la declaració d'independència unilateral, el que, sens dubte, suposarà , tal com li recordés Mariano Rajoy l'activació de l'article 155 de la Constitució, que suposarà la intervenció de competències de la Generalitat.

En aquest compte enrere, l'Executiu treballa per definir tots els passos a seguir, amb el major consens possible. Amb aquesta màxima, aquest dilluns Rajoy ha parlat amb el líder del PSOE, Pedro Sánchez i el de Ciutadans, Albert Rivera, segons publica 'La Razón', i pensa mantenir el contacte en tot moment.

El full de ruta això sí, s'estaria elaborant amb una màxima, que una vegada que s'apliqui la Carta Magna, es retorni la normalitat a Catalunya com més aviat. En aquest marc, i segons publica 'El País', "inicialment està previst un grau lleu d'aplicació", i previsiblement, la norma afectarà primer als assumptes relatius a la seguretat. En aquest marc, Interior assumirà amb rapidesa el control dels Mossos d'Esquadra, i es preveu substituir el conseller d'Interior, el director de la policia autonòmica i al de Protecció Civil.

Més enllà del capítol de seguretat, la intervenció autonòmica atacaria a la qüestió pressupostària. Segons publica 'El Confidencial' per a l'Executiu resulta fonamental "tallar l'aixeta" de diners públics del que es nodreix l'independentisme. I també es podria incloure la vigilància sobre el sistema educatiu, per evitar l'adoctrinament i l'agitació.

En aquest marc, s'intensifiquen els treballs perquè el pròxim dijous a les 10h del matí , estigui més que definida la resposta de l'Estat al desafiament secessionista, de manera que el president Rajoy pugui assistir a la cimera europea.