Quantcast

Adéu al 'veroño': tornen les pluges i les temperatures cauen fins a 10 graus

El 'veroño', o temps estival que succeeix a l'inici de la tardor, s'acomiada aquest dimarts d'àmplies zones de la península gairebé un mes després del final de l'estiu, ja que l'entrada d'un front atlàntic provocarà un marcat descens en les temperatures de fins a 10 graus i hi haurà pluges a la meitat oest peninsular.

la predicció de l'Agència Estatal de Meteorologia (Aemet), recollida per Servimedia, indica que el més significatiu d'aquest dimarts és que hi haurà precipitacions que podrien ser localment forts o persistents a Galícia i l'oest i al nord-oest de Castella i Lleó, d'Extremadura i d'Andalusia, especialment a l'entorn de l'oest del Sistema Central.

No en va, Meteorologia ha activat l'avís groc (risc per fer activitats a l'aire lliure) en vuit províncies del sud-oest peninsular per pluges fortes o persistents en diferents moments del dia: Cadis, Huelva i Sevilla al complet; Ciudad Real (muntanyes del nord i Amplàries), Toledo (Montes, Serra de Sant Vicent i vall del Tajo), Salamanca (Sistema Central i sud), Badajoz (Terra de Fangs, La Serena, La Sibèria i Sud) i Càceres (nord ).

El cel d'aquest dimarts estarà ennuvolat o cobert i deixarà precipitacions a gran part de la meitat oest peninsular. La nuvolositat i les pluges s'aniran estenent al llarg del dia a altres zones de la península, encara que de forma més feble i amb menor probabilitat com més cap a l'est, de manera que seran molt poc probables a l'àrea mediterrània.

Menys de 30 graus

quant a les temperatures, baixaran a Canàries i en la major part de la península, excepte en el litoral mediterrani, on amb prou feines canviaran, de la mateixa manera que a les Balears. El descens pot arribar a ser notable en interior de la meitat oest peninsular, i tot Espanya estarà a menys de 30 graus.

Les caigudes en els termòmetres arribaran a 10 graus respecte d'ahir dilluns a Zamora; 09:00 a Salamanca; 08:00 a Àvila, Càceres, Lleó i Valladolid; set a Badajoz, Lugo i Palència; 06:00 a Burgos, Ciudad Real i Segòvia, i cinc en Granada.

Les capitals més caloroses del dia seran Còrdova, Múrcia i Santa Cruz de Tenerife (28ºC); Bilbao, Palma de Mallorca i Sevilla (27), i Albacete, Alacant, Cadis, Granada, Jaén, Las Palmas de Gran Canària, Lleida, Logronyo, Toledo i Saragossa (26), mentre que farà més fred a Àvila (16), Lleó (17) i Oviedo (18).

Finalment, aquest dimarts s'espera vent del nord-est a les Canàries i de llevant al litoral d'Alborán, rolant a ponent durant el dia. A la resta del país serà de component sud, amb intervals de fort en el litoral nord-oest de Galícia, la serralada Cantàbrica i el Pirineu oriental, així com, en general, en zones altes del vessant atlàntic.